Vi var med torsdag… d. 3. oktober 2013..

Hvor Vietnamesiske bådflygtninge sagde tak til Mærsk Mc-Kinney Møller.

Tak, fordi at Mærsk i årene 75-89 med 36 af sine skibe ved 61 redningsauktioner reddede 6594 vietnamesiske bådflygtninge. En dag med bevægende taler… hvor man mærker… en meget stor hjertevarme og næstekærlighed..en meget stor taknemmelighed og ydmyghed og en utrolig livsglæde til trods for de mange skæbnesvangre livshistorier.

Ærgerligt, at Mærsk Mc-Kinney Møller selv ikke kunne opleve denne dag, han skulle mærke alle de varme tanker og følelser der var i spil. På Esplanaden… mærker man sjæl og ånd…og i den grad hjertevarme.. noget der lever videre i hans datter og iblandt hans medarbejdere.

Vietnamesere i Danmark og i udlandet har samlet pengene sammen til den meget store mindetavle støbt i bronze. Motivet på mindetavlen er designet af Alfred Nguyen, der selv kom hertil som bådflygtning i sin mors mave.

Fra Aalborg Broncestøberi siger vi tusinde tak for, at vi fik lov til at være med i processen med mindetavlen, og en stor tak for dagen på Esplanaden..… en dag der minder os i den grad om næstekærligheden og ikke kan forhindre en lille tåre i øjenkrogen i de næste dage bare ved tanken om de følelser der er i spil, selv her 30 år efter.

Her ses den store patinerede mindetavle